Nedİr?

Derin'in dünyaya gelmesi ile patlayan babalık hormonlarının neticesi. Yıllardır kurulan yazarlık hayallerinin denemesi. Hayatın mottosu. "Tibetdiyarı " ve "Yazaşkı" bloglarına nazire.Eğlence.Sevgi.Aşk.Bilgi.Yeşilköy'den Hale,Jale ve de Lale!(Galba Bakırköy'dü?)

YASAL UYARI!

Bu blogdaki yazıların çoğu şahsıma aittir. Her ne kadar mülkiyetçi görünmesem de, fikirlerimin başkaları tarafından çalınıp, babalarının malı gibi kullanılmasını istemem. Sırf bu yüzden gül gibi şiirlerimi yayınlayamıyorum. Büyüyünce yazar olup kitap yapacam bunları.Kopyalayanı yakalarsam kızarım. Her türlü yasal yola ve çirkefe başvururum!Biline...

Şiirlerin ve yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

5 Mayıs 2011 Perşembe

Orda bir köy var uzakta...



Ehem!Nasıl desem ki? Hani sevinirsin çocuk gibi.İçin içine sığmaz. Yurtdışından gelirsin,uçaktan inerken "Bir başkadır benim memleketim" havasına girersin. Ya da ne bileyim, hani bir yaz akşamı ezan sesi duyarsın,huzur çöker üstüne. İşte ööle.

Evren Abla ( bu deyim İmeceevi İsmail Ağabey'e ait) çok enteresan bir şahsiyet. Şakacı mı şakacı. Resmen uğraşıyor insanla. Sağ gösteriyor, sol vuruyor. Kardeşlerini şımartmadan isteklerini teker teker yerine yerine getiren müşfik bir abla. Sen sadece istiyorsun; yürekten. O da veriyor. Veriyor vermesine de öyle hemen değil. İlk önce seni sınıyor, eğitiyor,öğretiyor. Ha bir de onun kendi zaman ölçüsü var. Sen nereni yırtarsan yırt, o biliyor zamanını.
Beş yaşından beri balık ve denizden başka birşey düşünmeyen,yirmi küsur seneden beri şehr-i İstanbul'u terketmek isteyen, son 10-15 senedir Kuzey Ege' de yaşama arzusunu dile getiren, son beş senedir de köyünü arayan ben Halim Bahadır Efendi, nihayet köydeyim. Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, Sazlı Köyü. Yeşillikler içinde bir dönüm bahçesi olan, üç göz oda ve sofadan oluşan bir köy evi kiraladım.Kirası Boğaz'da rakı-balık parası.Evi bulma hikayesi ise ancak mangal başında köyde anlatılacak bir Evren Abla öyküsü.Dinlemek isteyen tüm dostları beklerim.
Ha bu arada "Derin ve Deniz ne oldu? Huooop!" diyenleri duyar gibi oluyorum. Ben 15-20 günde bir İstanbul' a misafir olacağım, onlar da tatillerde bana misafir olacaklar. Derin'in ağaçevi için bahçede uygun bir ağaç var sanki!

1 yorum:

  1. manzara güzel. umarım oradaki hayatta beklediğin, umduğun kadar güzel olur...

    YanıtlaSil