Nedİr?

Derin'in dünyaya gelmesi ile patlayan babalık hormonlarının neticesi. Yıllardır kurulan yazarlık hayallerinin denemesi. Hayatın mottosu. "Tibetdiyarı " ve "Yazaşkı" bloglarına nazire.Eğlence.Sevgi.Aşk.Bilgi.Yeşilköy'den Hale,Jale ve de Lale!(Galba Bakırköy'dü?)

YASAL UYARI!

Bu blogdaki yazıların çoğu şahsıma aittir. Her ne kadar mülkiyetçi görünmesem de, fikirlerimin başkaları tarafından çalınıp, babalarının malı gibi kullanılmasını istemem. Sırf bu yüzden gül gibi şiirlerimi yayınlayamıyorum. Büyüyünce yazar olup kitap yapacam bunları.Kopyalayanı yakalarsam kızarım. Her türlü yasal yola ve çirkefe başvururum!Biline...

Şiirlerin ve yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

7 Haziran 2011 Salı

Katır tırnağı



Bozcaada'da dalış sonrası.Giyiniyorum.Çocuklu bir adam yaklaştı;ben yaşlarda:"Maşallah iyi av olmuş".Teşekkür ettim.İkinci cümlesi ise şu idi:"Benim evim var burada.11 yıl önce 22.000 dolara aldım.Şimdi 300.000 TL desem havada kaparlar.Bir de 22.000 dolara arazi almıştım.Onu sattım.Ev bedavaya geldi." Ne kadar iyi bir yatırım yapmış olduğunu onaylayan bir-iki cümle kurdum;daha da iyi hissetsin diye.Sonra, İzmir oltayla 2 kg. a yakın sarpa ve kefal tuttuğunu ve dalmaya gerek olmadığını söyledi."Hı hı!" dedim. Vedalaştık.
Ertesi gün Çınaraltı'nda Filiz ve cam ustası Mercan ile çay içiyoruz.Filiz bir yere gitti.Mercanla laflıyoruz.22.000 dolarlık arkadaş geldi aklıma.Takık olmadığım adam mı var? Ustaya anlattm mevzuyu."Allah Allah!Durup dururken insan niye anlatır bunları." dedi.Ben de açıkladım ona nedenini.
Katır tırnağı annemin en sevdiği çiçeklerden biridir.Mayıs,Haziran aylarında dağlarda açar.Sert dalları,narin sarı çiçekleri vardır. Çok güzel kokar. İki sap kesip de odanıza koyduğunuz zaman, oda günlerce mis gibi kokar. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün her iki yaka girişinde, tepelerde vardır.Gelgelelim onları fark eden, fark edip de ne olduğunu bilen kişi azdır. Ama dolar-euro paritesini bilen çoktur.
Ustaya dedim ki:"Her yerde hemen hemen herkes sadece paradan bahsediyor. Şu sokaktaki köpeğin,kucaktaki bebeğin,daldaki kuşun,çınardaki yağrağın güzelliğinin farkında değil insanlar. Bu adaya geliyorlar. Sırf bu adaya geldim,bu adada evim var diyebilmek için. Hatta adada kekiği para ile bakkaldan alıyorlar." Usta gülümsedi.
Sahilden köye çıkarken, zeytinlerden fırsat kaldıkça, yol boyu katır tırnağı var. İlk Deniz toplamıştı geldiğinde. Köy evinin içi mis gibi kokmuştu. Annem kokmuştu.

1 yorum:

  1. çok güzel görünüyorlar, çok güzel kokuyorlar ve evet hep Sümer Teyze'yi hatırlatıyorlar :))))

    YanıtlaSil