Nedİr?

Derin'in dünyaya gelmesi ile patlayan babalık hormonlarının neticesi. Yıllardır kurulan yazarlık hayallerinin denemesi. Hayatın mottosu. "Tibetdiyarı " ve "Yazaşkı" bloglarına nazire.Eğlence.Sevgi.Aşk.Bilgi.Yeşilköy'den Hale,Jale ve de Lale!(Galba Bakırköy'dü?)

YASAL UYARI!

Bu blogdaki yazıların çoğu şahsıma aittir. Her ne kadar mülkiyetçi görünmesem de, fikirlerimin başkaları tarafından çalınıp, babalarının malı gibi kullanılmasını istemem. Sırf bu yüzden gül gibi şiirlerimi yayınlayamıyorum. Büyüyünce yazar olup kitap yapacam bunları.Kopyalayanı yakalarsam kızarım. Her türlü yasal yola ve çirkefe başvururum!Biline...

Şiirlerin ve yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

10 Eylül 2013 Salı

Kardeş Türküler

Mayıs’ın sonunda başladı, Temmuz’un başında bitti. Nedense tüm çapulcular hep birlikte tatile gitti. Araya bir de Ramazan girdi. Sevgili Yaşar Nuri Hoca’dan anladığım, orucu kötü düşünce ve ruh hali daha fena bozuyormuş. Kalbini temiz tutmalıymışsın. Hal böyle olunca her iki tarafın da orucuna zarar verip kefaret ödetmek olmazdı. Sonra cennete gidecek ne çapulcu, ne de polis kalırdı. Tabii ki ekonominin en güzide sektörlerinden turizme de ket vurmak olmazdı. Adam o kadar yatırım yapmış, yedi yıldızlı oteller, ultra lüks restoranlar, koskoca yat limanları inşa etmiş. Sen gel tam kasa yapacaklar, “Her yer Taksim, her yer direniş!” diye bağır. Sonuçta koskoca iki ay boyunca tık olmadı. Herkes mutlu mesut tatil yaptı. Gelgelelim Ağustos’un sonlarına doğru çeşitli haberler patlak verdi: Redhack 14 Eylül’den itibaren eylemlerin yeniden başlayacağını bildirdi. 14 Eylül Cumartesi’ne denk geliyor. Hani siz takvime bakmadan ben belirteyim. Bayık BBC Türkçe’ye demeç verdi:” Barış süreci çöküşe gidiyor. Tabanımızı tutmakta zorluk çekiyoruz.. T.C .ye Eylül başına kadar süre veriyoruz.” Tarih 27 Ağustos !  Bu arada G-20 ler, Olimpiyat oylamaları havada uçuştu. Putin aba altından değil, direk sopa gösterdi. Buna rağmen Obama efendi kongrede oylamaya gidiyor; ki bugün itibari ile yarına ertelendi. 2 gün önce polis ODTÜ ye daldı. Dün Armutlu’da bir can daha gitti. Gece yarısı içki yasağı devreye girdi. Haaa!Bir de dün Açıkhava’da Kardeş Türküler konseri vardı. (F blok bilet fiyatı 45 TL.) Hayatımda ilk defa izledim. Çook kardeş mesajlar verdiler, mücadeleye devam dediler. Oradaki beşbin kişi de devrim
kararı aldı. Alkollü kafa ile kronolojik olarak hatırlayabildiklerim bunlar. Paranoyak olduğumu düşünenlere inat, tüm bu kronolojiyi ve denk gelmeleri üst üste koyduğumda çıkan sonuç şu: Ben hakikaten paranoyakım, tedaviye ihtiyacım var. Ya da… Dış borç 455 milyar dolarmış. Bunun sadece 5,5 milyar doları mücadeleyi twitler ve facebook mesajları ile destekleyen akıllı telefon piyasası imiş.-“Sen de onlardan biriydin.Ne iş?” diyenlere.Ben ortam adamıyım. Her kaba sığarım ve sıçarım.- Yıl sonu itibari ile cari açık 70 milyar dolarmış. Bunun 25 milyar dolarını PKK dan gelecek sıcak para ile finanse etmeyi düşünüyorlarmış. Şimdiii… Fiili bir iç karışıklık. Ekonomik kriz. Suriye bazlı bölgesel savaş. Muhtemel bir iç savaş. PKK favori, El Kaide plase, “hülooğ” takımı sürpriz. Yeni sloganımız şu: “Bu daha başlangıç, bölünmeye hazırlan! “ Bilmem kaçıncı geleneksel Ortadoğu petrol ve doğalgaz savaşlarına hoşgeldiniz!